ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ MD, MSc είναι ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε την ειδίκευσή του στις ορθοπεδικές κλινικές των νοσοκομείων Σερρών και Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του, εκπαιδεύτηκε στην τραυματολογία του μυοσκελετικού, στην επανορθωτική χειρουργική ισχίου και γόνατος, στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση κακώσεων του γόνατος και του ώμου, στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων και συνδρόμων υπέρχρησης και στην παιδοορθοπεδική.

Μετά το τέλος της ειδικότητας, αποκόμισε σπουδαία χειρουργική εμπειρία στο πλάι έμπειρων ορθοπεδικών χειρουργών, επί σειρά ετών, όπως του Ευστάθιου Τσιρλιάγκου, στην Κλινική του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη.

 

Απέκτησε, μετά από διετή φοίτηση στο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, το μεταπτυχιακό τίτλο του αθλητιάτρου, με βαθμό άριστα, ύστερα από εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας.

Εκπαιδεύτηκε στις νεότερες αρθροσκοπικές τεχνικές στο εκπαιδευτικό κέντρο της ISAKOS, στην Κλινική του Αγίου Λουκά, επί ένα έτος, υπό την αιγίδα του TheMIS.

Εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα NAVIO της Smith & Nephew στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λονδίνο.

Σήμερα, είναι μόνιμος συνεργάτης της Κλινικής του Αγίου Λουκά, διατηρώντας γραφείο εντός της κλινικής. Μαζί με το συνεργάτη του, Λάκκο Θωμά, διενεργούν πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, μεταξύ άλλων και ψηφιακή και ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος.

Εκπαιδεύεται, συνεχώς, στις νεότερες τεχνικές και πρωτοπορεί στον κλάδο του, κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων ορθοπεδικών μεθόδων, ορθοπεδικών υλικών κορυφαίας τεχνολογίας των πιο αναγνωρισμένων εταιρειών (ρομποτική και εξειδικευμένη επανορθωτική χειρουργική μεγάλων αρθρώσεων, επεμβάσεις ελάχιστης παρεμβατικότητας και με πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης/Fast Track), με στόχο την συνεχή επίτευξη πρακτικών βελτίωσης των παρεχόμενων προς τον ασθενή υπηρεσιών.